Media laatste nieuws


Slager Overasselt haakt af: verhuizen van de baan

OVERASSELT - Slagerij William Hermanussen verhuist niet naar het nieuwe Werklandschap aan de rand van het dorp Overasselt. De slagerij blijft aan de Hoogstraat. Het cateringbedrijf van Hermanussen verhuist wel: naar bedrijventerrein Wisseveld in Grave.

Ronald Peters 17-11-18, 07:01 
1 Reactie
Veel wil Hermanussen er niet over zeggen, maar wel wil hij kwijt dat zijn geduld op is. Dat geduld heeft te maken met de plannen om zowel de slagerij als de supermarkt van Theo Derks te verhuizen naar de rand van het dorp. In het centrum van Overasselt zou daarmee ruimte vrijkomen voor woningbouw. ,,Het is niet mijn keuze geweest. Liever had ik slagerij en catering bij elkaar gehouden. Bij het aantreden van de nieuwe gemeenteraad merkte ik dat het allemaal weer anders was, dat oude afspraken ineens niet meer golden. Daarom heb ik de knoop maar doorgehakt.” 

Onderhandelingen
In februari gaf de Heumense gemeenteraad het college toestemming om met Derks en Hermanussen te onderhandelen over de aankoop van hun percelen. De raad zou wel de uiteindelijke goedkeuring voor aankoop geven.

Het nieuwe college heeft een andere visie en een andere koers. Dat wil niet de koper zijn

Familie Derks, Eigenaar Coop Overasselt
Die situatie is volgens supermarkteigenaar Derks  - die nog steeds gaat voor verhuizen naar het terrein aan de Schoonenburg - behoorlijk veranderd. ,,Het nieuwe college heeft een andere visie en een andere koers. Dat wil niet de koper zijn, niet voor projectontwikkelaar spelen. Het heeft de regie voor verkoop en bebouwing nu helemaal bij ons gelegd. Wel met de toezegging dat het wil meewerken om de verkoop goed te laten verlopen. Je hebt het bij mij over een stuk van 5.000 meter. Dan schieten twee  woningen natuurlijk niet op. 

Dit gemeentebestuur kiest voor sociale woningbouw, dan moet je hier toch al gauw denken aan een woning of dertig. Daarvoor hebben we nu ook tekeningen klaar. We zijn aan de slag met een makelaar. Die benadert aannemers enzovoort enzovoort. Het is allemaal te doen, maar inderdaad - ik ben hier nu een jaar of vier mee bezig - je moet wel geduld hebben.”

Geduld
Dat Hermanussen dat geduld niet had, snapt Derks wel. ,,Wij komen winkelruimte te kort, maar Hermanussen komt werkruimte te kort. Dat is voor hem erg lastig. Hij wilde en kon kennelijk niet langer wachten.”

Theo Derks wil aan de rand van het dorp op een stuk grond van ongeveer 4 hectare een grotere moderne supermarkt, zijn bakkerij en de autowasserette onderbrengen. De Argos-benzinepomp die hij nu ook heeft, gaat niet mee. De verhuizing is voor hem een belangrijke stap. ,,Ik ben nog jong. Als we hier blijven kom ik in een situatie dat ik voortdurend kleine dingen moet aanpassen, zonder echt aan een toekomst te kunnen werken.”

Wethouder Leo Bosland wilde vrijdagavond niet op de zaak in gaan. ,,We zijn nog altijd in gesprek met Derks.”


26 januari 2017 · Overasselt · 
Verhuizing Coop wordt hartoperatie voor Overasselt

OVERASSELT - Wil Coop Derks voortbestaan in Overasselt, dan moet ze uitbreiden.

Familie Derks van supermarkt Coop wil het liefst naar de Schoonenburgseweg, om de 250 vierkante meter die de super nu heeft in het hart van het dorp minimaal te verdubbelen.

Woningbouw
Bij een verhuizing zal het hart van Overasselt drastisch veranderen. De grond waar de familie Derks al vanaf 1814 een bakkerij heeft en waarop de Coop en tankstation Argos een vestiging hebben, komt dan vrij. Woningbouw op de ongeveer 0,6 hectare grond moet de verhuizing betaalbaar maken.

Werklandschap Overasselt
De vestiging van de Coop aan de Schoonenburgseweg moet mogelijk worden doordat de gemeente Heumen het plan 'Werklandschap Overasselt' nieuw leven inblaast. Heumen wil aan de doorgaande weg detailhandel mogelijk maken.

Het tankstation naast de Coop verhuist echter niet mee. Derks: „Wat daarmee gebeurt, is onduidelijk. Het is mogelijk dat het verdwijnt."

Lees meer over de verhuizing in De Gelderlander editie Rijk van Nijmegen van donderdag 26 januari 2017,